Zakelijke bankrekening: een must!

Een zakelijke bankrekening: als (beauty)ondernemer ben je dit niet verplicht. Maar handig is het wel! Ik zet hier de voordelen voor je op een rij.

waarom een zakelijke bankrening

Zakelijk en privé gescheiden

Uiteraard wil je in je bedrijf weten wat je verdiend en hoeveel erin komt en eruit gaat. Om dit inzicht te krijgen is zakelijke bankrekening (en een boekhouder, maar daarover een andere keer meer…) heel handig. Zo kun je namelijk de zakelijke kosten, uitgaven en inkomsten goed gescheiden houden van je privé financiën. Ook voorkom je voorkom gedoe met de bank. Veel banken zijn er namelijk niet blij mee als ze merken dat je je privé-rekening ook zakelijk gebruikt.

Van 'salonnetje' naar SALON!

Als klanten geld naar je overmaken staat het al snel raar als ze jouw eigen voor- en achternaam zien staan i.p.v. je bedrijfsnaam. Als je nog aan het oefenen bent en je aan je vriendinnen slechts een kleine vergoeding voor het materiaal wat je gebruikt vraagt, dan kun je in het begin nog wel heel even je privé-rekening aanhouden (let wel: ook deze vergoeding moet je aangeven bij de Belastingdienst). Maar wil je echt als professionele salon gezien worden zorg dan ook dat klanten echt geld naar je bedrijf over kunnen maken.

Het scheelt je kosten voor de boekhouder

Als je een aparte zakelijke rekening hebt kun je aan het einde van het jaar een uitdraai downloaden van al je (bank-)uitgaven. Dit is handig voor je boekhouder. Met een overzicht waar privé en zakelijke betalingen door elkaar heen lopen ziet hij de bomen door het bos niet meer. En het allerbelangrijkste: als je hem werk uit handen neemt, scheelt dat uiteindelijk ook weer op zijn factuur natuurlijk. Heb je de kosten voor die bankrekening zo weer terug verdiend! 😉

Het hoeft niet duur te zijn

En nu hoor ik je misschien denken: maar zo’n zakelijke rekening is toch hartstikke duur? Vroeger was dat wel zo inderdaad, maar tegenwoordig er veel banken die voor een paar euro per maand een zakelijke rekening aanbieden. Hier lees je welke bank ik heb.

Ook (juist!) als je er nog een baan bij hebt

En denk nu niet: ‘ooo, maar ik doe mijn salon naast de baan bij m’n werkgever, dus dat komt wel als ik eenmaal ontslag genomen heb’. Want voor je het weet is het moment daar dat je van je salon wil/kunt leven. En dan heb je ineens best wel heel veel werk aan het inzichtelijk maken van wat er nou eigenlijk per maand binnen komt in de salon. En zeg nou zelf: het moment waarop je op je zakelijke bankrekening ziet dat je eigenlijk die baan al op kan zeggen omdat je al aardig wat verdiend met je salon wil je toch niet missen??

Ook interessant

zakelijke rekening voor je salon kiezen
Kies de beste zakelijke rekening voor jouw salon
dagboek beauty ondernemer
Dagboek van een beauty ondernemer #001

Jouw reactie

*

*