Kies de beste zakelijke rekening voor jouw salon

Waar moet je op letten als je een zakelijke bankrekening gaat openen? Het is niet verplicht, maar wel heel erg handig.

zakelijke rekening voor je salon kiezen

Waarom het handig is lees je hier. Maar hoe maak je een keuze voor de beste zakelijke rekening? Hij mag vooral niet al te duur zijn en voldoen aan al je eisen. Hieronder vind je een aantal dingen waar je zeker op moet letten bij het uitkiezen.

Cash of per bank?

Betalen klanten bij jou cash of per bank? Tegenwoordig leven we in een tijdperk waarin de meeste mensen niet zoveel contant geld meer op zak hebben, dus zullen ze veelal per bank (of pin) betalen in de salon. Als de meeste van jouw klanten cash betalen wil je niet al dat contante geld in huis hebben. Dan is het handiger om geen internetbank te kiezen, maar een bank met fysieke kantoren waar je geld kunt storten (kijk dan dus ook even naar de kosten per storting). Als je klanten wilt laten pinnen is het handig als je bank dit ondersteund.

Let op de transactiekosten!

Bij veel zakelijke rekeningen moet je naast de vaste kosten ook betalen per transactie. Dus iedere keer als een klant geld naar jou overmaakt (of als jij de factuur van je leverancier betaald) moet je transactiekosten betalen. Bij sommige banken zijn de eerste 200 transacties per jaar gratis. Dat lijkt veel, maar als je even meerekend zie je dat dat er eigenlijk helemaal niet zoveel zijn: 200 transacties : 52 weken = 4 transacties per week. Als je weinig klanten hebt is dat te doen, maar als je eenmaal een flink klantenbestand hebt gaat dat toch aantikken.

Internetbankieren

Het lijkt zo vanzelfsprekend: internetbankieren… Maar toch zijn er best nog wel veel banken waar je extra moet betalen voor deze service. Belachelijk als je het mij vraagt, want zeker als ondernemer wil je toch op ieder moment van de dag kunnen zien hoe de zaken ervoor staan?! Extra kosten gelden overigens bij sommige banken ook voor je bankpas. Even op deze kosten letten dus!

Extra (spaar)rekening

Omdat een aantal kosten 1x per jaar terug komen (denk aan; het abbonement op je vakblad, verzekeringen, lidmaatschap van de branchevereniging) is het handig om een extra ‘potje’ achter de hand te hebben in de vorm van een extra zakelijke (spaar)rekening. En dan is het het handigste als je dit bij dezelfde banken hebt lopen, zeker als je even snel iets van je zakelijke (spaar)rekening moet overmaken naar je betaalrekening…. Vaak worden voor het afsluiten van een extra rekening kosten in rekening gebracht.

Niet omdat het moet, maar omdat het kan

Je vraagt je misschien af: moet ik als zzp’er wel een zakelijke rekening openen? Nee, je bent het niet verplicht. Wel is het heel erg handig om je zakelijke en privé-uitgaven te scheiden. Hier vind je nog meer redenen waarom het hebben van een zakelijke rekeningen eigenlijk een must is. En hieronder lees je dat het dus echt niet duur hoeft te zijn.

Mijn bank

Ik heb zelf mijn zakelijke bankrekening bij KNAB, ideaal als je het mij vraagt. Bij KNAB betaal je € 5,- per maand voor je zakelijke rekening en zijn de eerste 1.000 transacties per jaar gratis. En vooral die transacties vind ik heel belangrijk want daar gaan nogal wat kosten in zitten als je salon eenmaal gaat lopen. Wat ik ook heel fijn vind is dat je meerdere rekeningen onder 1 account kunt hangen, zo heb ik ook een spaarrekening geopend waar ik maandelijks geld op stort voor de BTW, dan doet het bij de kwartaalaangifte toch iets minder pijn…. 😉 En dat allemaal voor € 5,- per maand (en nee, deze post is niet gesponsord…).

Ook interessant

waarom een zakelijke bankrening
Zakelijke bankrekening: een must!

Jouw reactie

*

*