5 tips voor het inrichten van je nagelstudio

Je nagelstudio is vast een plaats waar je graag bent. Maar is deze zó ingericht dat je er alles uithaalt wat erin zit? Het is niet de bedoeling dat je last krijgt van je rug of luchtwegen natuurlijk… Met deze 5 tips maak je in een handomdraai jouw nagelstudio de fijnste werkplek ooit!

1. Goede werktafel (en die hoeft niet duur te zijn!)

Een professionele werktafel met stofafzuiging is (zeker als je net begint) een hele investering, dus ik snap dat je het liefste met een IKEA tafel begint. Dat heb ik zelf ook gedaan, en daar is in het begin echt niets mis mee. M’n werktafel bestond toen uit een los werkblad met 2 losse bureaukastjes. Tussen het werkblad en de kastjes heb ik tijdschriften (vakbladen uiteraard, want dat staat zo leuk!) gelegd met anti-slip-matjes om de juiste hoogte te krijgen. De juist werkhoogte heb je als je ellebogen tijdens het werken een rechte lijn van 90° vormen. Stapelen dus!

Je kunt (met een paar aanpassingen) prima beginnen met een werktafel van IKEA.

hoogte stoel nagelstyliste
Bron: Arbo

2. Stoel op wieltjes

Je bent constant bezig met het verplaatsen van de hand van je klant en het pakken van materialen, daarom zou ik een stoel met wieltjes aanraden die in hoogte verstelbaar is. Als je knieën en bekken een rechte lijn van 90° vormen heb je de juiste hoogte te pakken.

Wat betreft de leuning is het maar net wat je zelf prettig vindt. Ik vind het fijn om af en toe tegen de leuning te steunen maar hierbij moet je wel opletten dat je een ‘actieve zit’ houdt waarbij je rechtop zit en dus niet gaat hangen. Je hebt ook stoelen met zadelzit, hierdoor zitten je benen automatisch uit elkaar (inderdaad alsof je dus op een pony zit), dit is vooral handig als je snel geneigd bent om met je benen over elkaar te zitten.

3. Ventileer de ruimte

Als nagelstyliste ben je de hele dag in de weer met stof en chemische producten die de nodige geurtjes achterlaten, en die kunnen op termijn je luchtwegen aantasten. Het is dus heel belangrijk om je nagelstudio goed te ventileren door het regelmatig openzetten van de ramen. Ook heb ik gemerkt dat het heel erg scheelt als je een afgesloten prullenbak (dus met klep) hebt. Zo voorkom je dat de gebruikte watjes die in je prullenbak liggen de geur van het product door je nagelstudio verspreiden.

Een prullenbak met klep helpt enorm bij het verminderen van geurtjes in je nagelstudio.

4. Ruim gebruikte producten meteen op

Een opgeruimde werkplek staat niet alleen professioneel, het zorgt er ook nog eens voor dat je veiliger (er kan tenslotte niets omvallen) en sneller werkt. Bedenk maar eens wat een tijd je overhoudt als je niet meer hoeft te zoeken naar die ene kleur omdat alles een vaste plaats heeft. Misschien kun je in die tijd zelfs uiteindelijk wel een klant per week extra doen! Kassa! 😉

5. Sfeerverlichting? Waxinelichtje op batterijen!

De verleiding is misschien groot (want het staat zo gezellig…), maar gebruik geen echte kaarsen in je nagelstudio. Buiten het feit dat het hartstikke gevaarlijk is vanwege alle ontvlambare stoffen waar je mee werkt, halen kaarsen ook nog eens heel veel zuurstof uit de ruimte. Geurkaarsen zijn nog een stukje erger, deze mengen zich met de chemische luchtjes in je nagelstudio en dat is eigenlijk nog erger dan een beetje acrylgeur. Doe dus voor de gezelligheid gewoon een waxinelichtje op batterijen in een leuke houder, niemand die ziet dat ‘ie nep is. 😉

En onthoud: je moet ergens beginnen...

Ik hoop dat ik je met deze tips heb laten zien dat je echt niet meteen met hele dure materialen hoeft te starten, zo lang je maar goed nadenkt over het werkgemak. En natuurlijk is een werktafel met stofafzuiging op termijn geen overbodige luxe als je meerdere klanten op een dag hebt. Ik zette hier zelf iedere maand een paar euro voor opzij (want daar merk je echt niets van) en uiteindelijk kocht ik na een paar jaar wel die tafel met afzuiging. Hier zal ik jullie binnenkort meer over vertellen.

Hoe ben jij gestart? Of hoe ga je starten? Ik zou het leuk vinden als je het me hieronder vertelt!

Ook interessant

Een eigen salon aan huis in 5 stappen

Jouw reactie

*

*