Maak je salon online vindbaar: zoekmachines

Je hebt een prachtige website laten maken voor je salon… Nu moet ie alleen nog online gevonden worden. Zo help je je (nieuwe) klanten daarbij!

online zoekmachines google vindbaar

Google is king

Wat doe je zelf als je iets op internet zoekt? Juist: even google’en! Het is dus een must om je salon bij google aan te melden. Je kunt dat hier doen. Zorg dat je álles invult, dus van telefoonnummer tot je openingstijden, parkeergelegenheid en je locatie. Verder is het handig om je aan te melden bij zoveel mogelijk zoekmachines in je branche. Zoek bijvoorbeeld eens op nagelstyliste , pedicure, schoonheidsspecialiste en kijk welke zoeksites er naar boven komen.

Zorg dat het klopt

Je komt online alleen betrouwbaar over als elke vermelding van je salon klopt. Het staat een beetje knullig als een nieuwe klant je wilt bellen en een ander aan de lijn krijgt op het nummer waar jij ooit bereikbaar op was…. Tip: let vooral ook op je openingstijden.

Alles hetzelfde; overal!

Om zo goed mogelijk vindbaar te zijn in google is het een must om alle informatie exact hetzelfde is als op je website. En ja, dat gaat ver: zelfs de spaties tussen de cijfers van je telefoonnummer moeten overal hetzelfde zijn, want hier let Google let op!

Maak een standaard intro-tekst

Op veel sites kun je een kleine omschrijving van je salon geven. Het is een supergroot pluspunt als je dit doet! Schrijf dus een standaard introductietekstje, bijvoorbeeld: ‘Bij Schoonheidssalon Beauty leggen we jouw huid in de watten. Je gaat helemaal ontspannen de deur uit met een supermooie huid!’ Sla deze tekst op in een word-documentje en je hebt altijd een tekst bij de hand die je salon perfect omschrijft. En zo is ie dus ook weer altijd hetzelfde… 😉

Maak een lijstje

Omdat je na een tijdje echt niet meer weet bij welke websites je je salon hebt aangemeld, is het handig om een lijstje bij te houden. Ik heb zelf een Excel document gemaakt met alle sites waar mijn salon op staat en daarbij de inloggegevens. Telkens als ik een wijziging heb ga ik dat lijstje af zodat ik zeker weet dat alles is aangepast. Belangrijke websites waar je je salon, naast google, sowieso aan moet melden zijn:

  • Telefoongids.nl
  • Telefoonboek.nl
  • Schoonheidsspecialisten.online.nl
  • Nagelstudios.nl
  • Beautyinnederland.nl
  • Beautysalon-gids.nl
  • Pedicures.nu
  • Depedicure.nl
  • Places.nl

Ook interessant

rode-nagels-gratis-foto
Hier scoor je (gratis!) foto’s voor je salon
dagboek beauty ondernemer
Dagboek van een beauty ondernemer #001
must-see serie netflix girlboss
Girlboss: deze serie moet je zien!
Een eigen salon aan huis in 5 stappen

Jouw reactie

*

*