Hier scoor je (gratis!) foto’s voor je salon

Omdat je foto’s van anderen niet zomaar mag gebruiken voor de salon geef ik je hier wat tips voor supermooi beeldmateriaal wat je wél mag gebruiken; gratis en voor niets!

rode-nagels-gratis-foto

Natuurlijk is het altijd het beste om op je website en social media je eigen foto's te gebruiken. Maar ik kan me voorstellen dat je eigen voorraad foto's een beetje uitgeput raakt op den duur. En het gaat je misschien een beetje ver om foto's te kopen. Daarom heb ik een overzichtje gemaakt van sites waarop je mooie (én gratis!) foto's kunt vinden binnen jouw vakgebied.

Gratis én zonder copyright

Op google en pinterest vind je genoeg foto’s als je zoekt op beauty en nagels. Maar let op! want deze foto’s mag je vaak niet zomaar gebruiken. De fotograaf heeft namelijk rechten op de foto, het zogenaamde ‘coyright’. Als je de foto toch gebruikt op bijvoorbeeld je website kun je hier problemen mee krijgen. Iets wat je niet moet willen. Uiteraard zijn er ook sites te vinden waar je foto’s tegen een klein bedrag kunt kopen. Maar nóg leuker is het als je er niet voor hoeft te betalen. Let daarvoor op de term ‘CC0’. Dit betekend dat een afbeelding is vrijgesteld van copyrights. Je hoeft dan zelfs geen bronvermelding te doen.

Picjumbo

Op picjumbo vind je ieder maand een nieuwe lading rechtenvrije foto’s. Vanaf 10 dollar in de maand word je premium lid, je krijgt dan 80 foto’s per maand extra te zien. Niet echt een toegevoegde waarde als je het mij vraagt. Gewoon de onderstaande zoekwoorden gebruiken en downloaden maar. En heb je inspiratie nodig voor een leuke facebookpost? Zoek eens in de categorie  ‘woman’, verzin er een tekstje bij en je hebt weer een leuk berichtje!

  • Vooral foto's met (wat langere) nagels
  • Premium ( 80 foto's per maand extra) voor 10 dollar per maand
  • Populaire zoekwoorden: nails, beauty, hands, woman

Unsplash

Bij Unsplash ben je aan het juiste adres voor een flinke dosis mooi beeldmateriaal. Het leuke aan deze site vind ik dat als je een zoekwoord intypt je automatisch bovenaan de pagina een aantal suggesties krijgt voor verwante zoekopdrachten. Superleuk om eens doorheen te scrollen!

  • Let op suggesties van de site zelf!
  • Populaire zoekwoorden: nails, hands, beautician, feet

Tip: meld je aan voor de nieuwsbrieven. Zo krijg je altijd een seintje als er nieuwe foto's toegevoegd zijn!

Pixababy

Wat een superfijne site is Pixabay! Heerlijk dat ‘ie gewoon in het Nederlands is. Want ook al is je engels niet heel slecht, in je eigen taal is het altijd makkelijker om zoekwoorden te bedenken. En hoe meer zoekwoorden, hoe meer mooie foto’s!

  • Nederlandse site; heerlijk! :)
  • Populaire zoekwoorden: nagellak, beauty, nagels, schoonheidsspecialiste, make up

Tip: maak een lijstje van zoekwoorden die je vaak gebruikt.

Pexels

Pexels heeft een superduidelijke zoekfunctie. Nadat je hebt ge-enterd krijg je meteen een heel overzicht van foto’s. Wat eigenlijk op zich al een lust voor het oog is… En toen ik zocht op ‘eyebrows’ kwam de onderstaande foto naar voren, Hilarisch voor een epileer- of hars-actie!

  • Fijne zoekfunctie
  • Populaire zoekwoorden: nails, beauty,
gratis beauty foto beeldmateriaal harsen
Hoe leuk is deze voor een hars actie?

Jouw reactie

*

*